Pietrele semipretioase partea 2 - Descriere IN DETALIU

Pietrele semipretioase partea 2 - Descriere IN DETALIU

1.Piatra Soarelui



Piatra soarelui este un cristal triclinic de culoare roșu-brun cu o duritate de 6-6.5 din 10. A fost găsită în sudul Norvegiei,Suedia, și în mai multe locuri din Statele Unite .

    Piatra Soarelui este cunoscută ca fiind piatra conducerii, influențândul pe cel care o poartă să fie deschis , binevoitor și dispus să le dăruiască altora. De asemenea este știută și ca o piatră a bucuriei . Considerată o inspirație a naturii si o bucurie a vieții. 

Conform credințelor metafizice , Piatra Soarelui este foarte eficientă în curățarea aurelor si a chakrelor. Piatra Soarelui este predominant asociata cu chakrele de bază și sacrale.


Curiozitati


În mitologia greacă , Piatra Soarelui este reprezentată de Ra, zeul egiptean . Egiptenii credeau că  aceasta piatră cazută din soare în timpul eclipsei solare ca un cadou de la Ra.

  Piatra Soarelui de asemenea apare și în culturile nordice și americane.

 Vikingii spuneau că piatra aceasta poate fi folosită  ca o busola pentru a-și găsi calea peste dealuri și câmpuri folosind capacitatea de a străluci în lumină ca îndrumare .  Există o teorie conform căreia piatra soarelui  a fost folosită ca instrument de navigație de către navigatori in epoca vikingă. O  piatră gasită în 2002 în afara Alderney, în epava unei nave de război din secolul al XVI-lea, poate oferi dovezi ale existenței pietrelor solare ca dispozitive de navigație.[2]


Modul de îngrijire al pietrei solare


Piatra soarelui nu reacționează bine la agenți de curățare duri,cum ar fi înălbitorul și nu ar trebui să fie utilizate în curățătorii cu ultrasunete sau aburi. Expunerea la căldură bruscă nu este recomandată. 

Cea mai bună metodă  de curățare  a pietrei solare este pur și simplu utilizarea apei calde, cu săpun. Asigurați-vă că piatra și bijuteriile, dacă este cazul . sunt complet uscate înainte de  depozitare. 

Depozitați pietrele solare departe de alte pietre prețioase mai dure care ar putea provoca zgârieturi.



  1. Agatul verde

Agatul este o rocă comună,  formată și din cuarț ca și  componentă primară cu o mare varietate de culori. Agatele se formează în principal în roci vulcanice . Utilizarea ornamentală a agatului datează din Grecia antică în bijuterii asortate și în pietrele de etanșare ale războinicilor greci .

    Această frumoasă și transparentă piatră de culoarea verde dens, datează chiar și din vremea egiptenilor. În urmă cu 3000 de ani , ei obișnuiau să folosească  agatele pentru comerț , inele și în decorarea veselei . Agatul este numit după  râul Achates (acum numit Dirillo) din insula Sicilia, în Marea Mediterană,o antică sursă de pietre prețioase. Arta de a-l vopsi în culori vibrante a început de la Romani . Astăzi , dar nu numai , acesta continuă să fie popular în domeniul artei  și al bijuteriei , industrie de asemenea numită “iubitoare” de agate pentru   duritatea și rezistența   sa la chimicale 


În această piatră , puterea spirituala a culorii verzi este combinată cu cea a agatului . Ținând cont de specialiștii moderni , cei care folosesc pietre în procesul de videcare , Agatul verde sporește  compasiunea , generozitatea și  simțul dreptății, de asemenea îmbunătățește  sănătatea psihică  și flexibilitatea emoțională, improvizând libertatea de alegere si rezolvarea problemelor . 

   Combinați aceste  pietre verzi,  delicate cu detalii mici de cupru  și alamă sau aur cu argint pentru bijuterii care vor avea să fie lăsate din generație în generație ca bijuteriile familie.


Perșii și arabii iubeau sa poarte inele cu împodobite cu agate. Aceștia le personalizau gravând pe ele versete sau simboluri din Koran. Se credea că asta îl va proteja pe cel care poată inelul respectiv de hazard.


Această piatră prețioasă terapeutică, accelerează puterea interioară și stima de sine și servește ca suport puternic pentru sistemul digestiv. Culoarea verde a pietrei este legată de sănătate,are  de-a face cu bunăstarea mentală, fizică și spirituală. Acesta motivează creșterea personală și amplifică dezvoltarea intelectuală. Echilibrează emoțiile.


Piatra verde de agat este recomandată ca medicament pentru inflamația articulațiilor și dureri în oase. Are un efect anti-hemoragic, și astfel este destinat celor care vor suferi o intervenție chirurgicală. Această piatră verde este, de asemenea, o incitare la productivitate, creativitate și sprijin pentru sistemul nervos. 


În mitologia greacă, Agatul verde este folosit pentru a aduce un omagiu Zeiței mamei Pământului  Gaia , care s-a născut direct din dezordine și se crede că este prima zeitate de pe Pământ. Vindecătorii moderni care folosesc pietre în scopuri de vindecare afirmă că aceste pietre măresc empatia, liberalitatea și un sentiment acut de dreptate, intensificând echilibrul mental și emoțional și flexibilitatea, ameliorând procesul de luare a deciziilor și rezolvând disputele. Un vindecător calificat, bona dea, care folosește această piatră în vindecare, crede că această piatră protejează toate femeile pe parcursul dezvoltării lor.


3.Agatul Albastru


Agatul este o rocă comună,  formată și din cuarț ca și  componentă primară cu o mare varietate de culori. Agatele se formează în principal în roci vulcanice . Utilizarea ornamentală a agatului datează din Grecia antică în bijuterii asortate și în pietrele de etanșare ale războinicilor greci .

Agatul  este piatra specifică pentru  semnul zodiilor aflat in gemeni , dar  nu este o piatra specifică pentru o lună specifică . Albastrul  este asociat cu adevărul și loialitatea.

 Importanța sa pentru vindecare a fost recunoscută încă din Epoca de Aur a Greciei. A fost venerat în civilizațiile antice indiene si chineze . Astazi, vindecătorii care lucrează cu culoarea  folosesc pietre albastre pentru diagnosticarea problemelor  legate de gât .

Echilibrul și seninătatea au fost mereu asociate cu culoarea albastră. Chiar expresia “senzația albastră”  vine din efectul său sedativ. Nu e de mirare ca oamenii care nu iubesc albastrul se simt atrași de cei care o fac.


Ca și multe alte agate , agatul albastru este un membru al familiei de minerale de cuarț. Agatul se formeaza ca nodul în roci vulcanice, lavă  sau în fisuri umplute cu rocă vulcanică. Pentru a obține  albastru de la alte agate  pigmentul de fier este utilizat în procesul de colorare. Agatul se găsește în depozite din întreaga lume ,inclusiv Myanmar , Brazilia, Uruguay, Botswana ,India, Australia și Statele Unite. 

 Agatul albastru poate fi curățat cu apă caldă și săpun , cu o perie moale. Evitați expunerea la substanțe chimice de uz casnic și la căldură extremă. Din cauza durității și durabilității agatului, ar trebui sa fie ținut departe de alte pietre prețioase și bijuterii pentru prevenirea zgârieri  materialelor mai moi. 


Oamenii care iubesc albastrul vor gravita în mod natural spre tine. Alții vor ști că ai o magie pe care și-o doresc pentru ei înșiși.

 


Copiii care au de-a face cu ADHD-ul vor beneficia, de asemenea, de energiile calmante ale pietrei. Piatra va înlocui agitarea cu energii relaxante. De fapt, ajută, de asemenea, la eliminarea depresiei care apare de obicei după sarcină.


De fapt, energiile sale vindecătoare calmează unele  afecțiuni. Când purtați această piatră ca pe un colier sau pandantiv poate ajuta la vindecarea problemelor gâtului, precum și a altor afecțiuni respiratorii .



4.Mama perlei



Nacrul  știut ca Mama perlei  este o compoziție organică-anorganică, produsă de cateva molecule ca un strat interior de coajă; este,  de asemenea  materialul din care perle sunt compuse . Este puternic și rezistent.

 Este  o piatră folosită pentru  relaxare și calmarea emoțiilor . Mama Perlei ne stimulează intuiția, imaginația, sensibilitatea și adaptabilitatea. Ne ajuta emoțiile să devină mai armonioase si mai echilibrate. Calmarea și liniștirea temperamentului sau a sentimentelor de frică. 


Revenind la Hinduism, perlele și calitatea de a fi mamă, merg mână în mână deoarece ambele simbolizează feminitatea , frumusețea și grația. O perlă așezată în jurul gâtului este un  ansamblu care evidențiază formele și corpul feminin. 

   Din acest motiv , faptul de a purta perle este o dovada de feminitate și grație indiferent de vârstă.

 Aceasta are un efect calmant în timp ce este purtată. Poate reduce stresul  și sentimentele agresive. 

Poate, de asemenea, să îți ofere claritate mentală dar  și amabilitate.

Este o piatră influentă care îți poate activa solar plexu-ul, și chakrele gâtului. Acestea vor coopera pentru a-ți transmite intențiile celor din jur.


Această piatră poate ajuta la tratarea problemelor intestinale sau uterine și poate ajuta la întărirea mușchilor cardiaci.

Mama lui Pearl este o piatră excelentă în reglarea tensiunii arteriale ridicate, în îmbunătățirea vederii, în vindecarea rănilor și în tratarea grețurilor.

Poate întări țesuturile musculare, precum și inima. Și poate ajuta, de asemenea, în tratarea artritei și a altor tulburări articulare.


  1. Agatul roșu

Agatul roșu sau agatul focului,este o piatră prețioasă naturală semi-prețioasă descoperită până acum numai în anumite zone din centrul și nordul Mexicului și sud-vestul statelor Unite (New Mexico, Arizona și California). Cu aproximativ 24-36 milioane de ani în urmă, aceste zone au fost supuse unei activități vulcanice masive în perioada terțiară. Agatele de foc s-au format în această perioadă de vulcanism, când apa fierbinte, saturată cu siliciu și oxid de fier, a umplut în mod repetat fisuri și bule în roca înconjurătoare.

Agatul roșu este o piatră de rezistență. A fost folosit de către antici  pentru a da războinicilor putere și pentru a-i face victorioși în luptă. Din punct de vedere energetic, estefolosit pentru a da putere atât în ​​luptă, cât și fizic. Agatul îmbunătățește creativitatea și întărește intelectul, făcându-l o piatră benefică atât pentru studenți, cât și pentru artiști. De asemenea, este cunoscut ca o piatră de noroc. Ca o piatră a armoniei, unul dintre lucrurile pe care le face agatul este echilibrarea energiei yin / yang.



Agatul roșu promovează siguranța , creșterea si vitalitatea . De asemenea , influențează alte puncte energetice ale corpului. Agatul roșu este benefic pentru deficiențele sangvine și energizează sistemul circulator. Poate de asemenea sa ajute la îmbunătățirea  eficienței  funcțiilor organismului dar si pentru orice problema cauzată de arsuri .

      Agatul roșu este cunoscut pentru inepuizabilele sale proprietăți de videcare . O piatră multifuncțională, mulți apelează la ea pentru beneficiile  pe care le impactează asupra minții, corpului și sufletului .


Povestea agatului roșu


Legenda  o are în prim plan pe Afrodita , zeița iubirii si frumuseții, care în timp ce dormea la umbra unui copac,  în secret fiul ei Eros  i-a tăiat unghiile strălucitoare  si fericit, a plecat spre ceruri. Eros , care zbura în aer,a scăpat una dintre unghii ,iar aceasta căzând pe sol s-a transformat în agat roșu. Altfel fiind spus, unii oameni cred ca având agat roșu  pot să-și sporească iubirea și să adere la relații de lungă durată. În mitologia Japoneză strămoșul de jad Kushimei Jade Life dedicat Amaternasu este un agat roșu în formă de semilună, care este, de asemenea, unul dintre cele trei artefacte japoneze!




  1. Howliteul galben

Howlitul  un hidroxid de borosilicat de calciu , este un mineral borat gasit in depozitele de evaporare .

 A fost descoperit in apropiere de Windsor, Nova Scoția , în 1868 de Henry How (1828-1879) , un  chimist, geologist și minereolog  canadian . 


Howliteul întărește memoria și stimulează  dorința de cunoaștere .  Poate elimina durerea si stresul . O piatră calmantă, Howlitul calmează comunicarea și încurajează exprimarea emoțională. 

 Howlitul este o piatră prețioasă borată cu o structură monoclinică cu noduli inegali. Magnesiul este un alt nume pentru Howlite. Are o paleta de culori alb powdery cu dungi negre, dar poate fi, de asemenea, monocromatic. Semnificația Howliteului  este asociată cu toleranța.


Hawolitul a fost descoperit in apropierea Windsor, Nova Scoția , în 1868 de Henry How(1828-1879) un chimist, geologist si minereolog canadian.

 Howliteul este un remediu  pentru insomnie, mai ales atunci când este cauzată de o minte hiperactivă. Formulează ambiții și ajută la realizarea lor. Howlite întărește memoria și stimulează dorința de cunoaștere. Învață răbdarea și ajută la eliminarea furiei, durerii și stresului. O piatra calmanta, Howlite calmeaza comunicarea, faciliteaza constientizarea si incurajeaza exprimarea emotionala.



  1. Quartzul Roz

Quartzul Roz este o cristalină minerală dură , compusă din siliciu( dioxid de siliciu). Atomii sunt legați într-o catenă de SiO4  


 Folosirea Quartzului roz este datată dinainte de 7000 Î.Hr,Utilizarea cuartului de trandafir se spune că datează din 7,000 î.HR., de asemenea, s-a susținut că femeile egiptene și romane au folosit măști de față cu  cuarț de trandafir pentru a-și curăța complexele și pentru a preveni ridurile. Astăzi, cuarțul roz este adesea folosit  pentru bijuterii, pentru meditație sau ca decor în case sau spații de birouri. Cuarțul roz este o piatră roz pal care face parte din familia cristalului de cuarț.



Quartzul roz este probabil , cea mai cunoscută piatră pentru iubirea necondiționată. Unii cred ca ca emite vibrații ale:

iubirii

fericirii

vindecării emoționale

Despre Quartzul Roz se crede ca întruchipează calități benefice atât pentru corp cât și pentru sănătatea emoțională.

Unii spun ca acesta poate

vindeca problemele din relație

promova înțelegerea reciprocă

inspira o atitudine de compasiune și bunătate  


Se crede despre Quartzul roz  că poate îmbunătăți puterea intuiției, în special a celei care are legatură cu iubirea, romantismul sau compasiunea.


  1. Quartzul  transparent 


Quartzul este un mineral tetosilicat care este al doilea cel mai comun mineral din scoarța continentală a Pământului.[1] structura sa cristalină este un cadru al tetrahedrei de siliciu-o4-oxigen. Fiecare are un atom de oxigen cu un alt tetraedru, astfel încât formula chimică generală este SiO2 sau siliciu. 


  ce este Quartzul curat ? 

 Cuarțul transparent este, de asemenea, cunoscut sub numele de cristal de cuarț sau cristal de piatră. Este un cuarț incolor, o formă naturală de dioxid de siliciu. Cuarțul transparent este o piatră prețioasă aniversară de 10 ani.




Caracteristici ale Quartzul transparent 

Chakre- Chakra coroanei

Luna pietrei- aprilie

Planeta-Soarele

Element- Toate( Pamant/Foc/Aer/ Apă)

Vibrația numerică- Numarul 4 

Culori tipice- incolor sau alb


Terapia Quartzului transparent


Cuarțul transparent este cunoscut ca "vindecătorul maestru"  amplificând energia și gândirea, precum și efectul altor cristale. Absoarbe, stochează, eliberează și reglează energia. Cuarțul transparent atrage energia negativă de toate tipurile, neutralizând radiația de fond. Echilibrează și revitalizează planurile fizice, mentale, emoționale și spirituale.  Curăță și îmbunătățește organele și acționează ca un agent de curățare a sufletului profund, conectând corpul fizic cu mintea . Cuarțul transparent îmbunătățește abilitățile psihice.  Ajută la concentrare și deblochează memoria. Stimulează sistemul imunitar și aduce corpul în echilibru. Cuarțul transparent (Crystal Quartz, Rock Crystal) armonizează toate chakrele. 





  1. Soladitul 

Soladitul este un mineral   teptosilicat cu formula Na

8 (Al

6 Si

6O

24) Cl2

Cu soiuri de albastru regal utilizate pe scară largă ca o piatră prețioasă ornamentală. Deși probele masive de sodalite sunt opace, cristalele sunt de obicei transparente până la translucide. 



Soladitul este o minerală de culpoare albastru închis,în general găsit în Brazilia, dar la fel de comun și în Canada . Ashley Leavy, fondator si director educațional al “Love and Light School of Crystal Therapy” “Poate varia de la lumină, mediu, până la albastru închis, cu vene albe, iar uneori albastrul este atât de întunecat încât arată aproape negru", adaugă ea.


Uneori numită "piatra poetului" în lumea cristalului, sodalitul este cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la comunicare, ceea ce ne aduce la următorul punct. Adauga autoarea

 

Îmbunătățește intuiția

Soladitul este de asemenea știut pentru îmbunătățirea  intuiției, Leavy spune că vă poate ajuta să “ interpretați corect îndrumarea pe care o primiți.”

Susține comunicarea

 Leavy spune că lucrul cu sodalite poate ajuta la comunicare îndiferite moduri, de la a vă ajuta să vorbiți clar și cu încredere la a vă menține egali în conversații încărcate emoțional. Este, de asemenea, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai clar oamenii și semnificația din spatele cuvintelor lor, astfel încât să puteți comunica mai eficient cu ei, adaugă ea, și poate chiar crește cooperarea în grup în acest fel.




  1. Agatul negru 

Agatul negru:  agatul negru este una dintre bijuteriile mai puțin cunoscute . Arată destul de similar cu înruditul  onix și este adesea confundat cu unul. Acestea fiind spuse, piatra semiprețioasă diferă în mai multe aspecte și este demnă de încrederea pe care o primește.

   Mina Black Agate Thunderegg, situată în deșertul Colorado din California, a câștigat faima la mijlocul anilor 1980, când o serie de exponate sale deosebit de frumoase au fost afișate la mai multe dintre marile spectacole de roci și minerale din Quartz, Arizona, în 1986.


Agatul negru este un cristal excelent  de vindecare pentru probleme respiratorii, ușurează greața, indigestia, crampele și problemele dinților și gingiilor. Agatul este utilizat pentru tratarea amețelilor, durerilor de cap, precum și a problemelor de piele. Menține corpul în echilibru, mai ales la o vârstă înaintată.

 Se crede despre el că  oferă prosperitate si curaj.  Acesta te poate ajuta să te  asociezi cu planul fizic și spiritual și le poate materializa.

Aceasta piatră este considerata a fi  în principal piatra de echilibru , care va aduce mai multă energie , bucurie și pace în viață. Dacă ești foarte emoțional, te simți rău , abandonat sau furios , agatul negru îți va aduce stabilitate și echilibru cu energia sa liniștitoare  .



  1. Piatra Lunii

Piatra lunii face parte din grupul de minerale feldspat. Este fabricată  din silicat de aluminiu de potasiu și are un aspect opalescent perlat. Piatra lunii este translucidă și vine în culori de alb și gri, dar, de asemenea, portocaliu, verde, albastru, roz, maro și curcubeu

Piatra lunii este un silicat de sodiu din aluminiu de potasiu ((na,K)AlSi3O8) al grupului feldspar care afișează un sidef perlat și opalescent.[1][2] un nume alternativ este hecatolitul. 


Ajută la echilibrarea hormonală si reglarea menstuală

Ajută la problemele legate de fertilitate 

 Fiind  atât de legată de energia feminină, nu este o surpriză ca pentru persoanele  care suferă de dereglări menstruale , Piatra lunii poate fi asociatul perfect pentru echilibrarea hormonală.Piatra lunii afectează puternic organele de reproducere și aduce corpul în propriul ciclu. Pentru cei care se luptă cu probleme de fertilitate,  Piatra Lunii poate ajuta, de asemene  la echilibrarea acestor deficiențe.  Părinții care se confruntă cu  aceste probleme pot găsi  în aceată piatra semiprețioasă un refugiu . Piatra lunii   oferă confort în cazul   disconforturilor create adesea de sarcină și naștere.


Pentru 2000 de ani , romanii foloseau piatra lunii în bijuterie .  Ei au legat piatra lunii de zeița Diana și credeau ca purtând piatra lunii poate stârni iubirea , sănătatea și succesul .

 În Asia,  existat un mit că la fiecare 21 de ani, pietrele albastre ale lunii au fost aduse de maree. În India, se credea că această bijuterie a fost o întâmplare datorată zeilor astfel că  a permis îndrăgostiților să-și citească viitorul, dacă aceștia  au pus piatra lunii în gură în timpul unei luni pline. Piatra lunii  este unul dintre darurile tradiționale de nuntă ale Indiei. 

Mitologia hindusă a spus, de asemenea, că piatra lunii a fost făcută din lumina eterică a lunii. Legenda o descrie ca pe o „piatră de vis” sacră și magică, care ar putea aduce vise senine și frumoase noaptea.


Legendă



Piatra lunii are o puternică rădăcină în folclorul tuturor popoarelor. Se spune că în Roma antică . unde se credea că piatra lunii era formată din raze solidificate ale lunii. Ei credeau de asemenea că Diana, zeița lunii , putea să fie văzută în piatră și că ar oferi dragoste, înțelepciune și noroc celor care o poseda.   Credeau de asemenea că îi putea ajuta să-și pastreze o claritate mentală , astfel încât proprietarul său să poată face cele mai inteligente și mai înțelepte alegeri în viață și chiar să sporească capacitatea purtătorului. Moonstone a fost cea mai Populară alegere de bijuterii, fiind o piatră cu aspect magic și având astfel de beneficii pentru purtătorul său.




12.Ametist


Ametistul este o variație  de quartz mov. Numele vine din greaca antică care înseamnă “intoxicat”, o referință la  credința ca pietra și-a protejat propietarul de beție. Grecii antici purtau ametist si ciopleau vase de băut din el, crezând că ar putea preveni intoxicația.


Proprietățile mitice ale unui ametist sunt vaste . Oamenii au crezut că ametistul poate controla gândurile negative , te poate face mai inteligent , te protejează de vrăji si de magia neagră ,ajută soldații să câștige bătăliile , îmbunătățește concentrarea și generează o stare de pace și calm.

 Aceste legende îl fac o piatra semiprețioasă foarte populară pentru cei care au tangențe cu domeniile creative ,generează idei unice. Cei care meditează cu ametist simt cum stresul si anxietatea se dispersează în timp ce comunicarea și intuiția sunt îmbunătățite . 


Observații pentru sănătatea fizică




Potrivit afirmațiilor online, se spune că ametiștii au mai multe proprietăți fizice de vindecare, inclusiv: 

Îmbunătățește sistemul imunitar

Îmbunătățește funcțiile endocrine

Promovează sănătatea digestivă

reduce durerile de cap

echilibrează hormonii

Toate acestea sunt afirmații nedovedite științific. În timp ce unele dintre aceste beneficii pot fi reale, comunitatea științifică consideră cercetarea ca o dovadă a eficacității - și în acest caz, nu a fost mult din ea.




În schimb, se spune că ametistul promovează seninătatea și calmul. Cei care lucrează cu cristalele pot folosi pietrele semiprețioase ca o alternativă pentru reducerea stresului și a anxietății dar și pentru înțelegerea durerilor.

 Oamenii de știință încă nu pot confirma abilitatea ametistului de a contribui la îmbunătățirea sănătății.


  1. Zirconium


Zirconiul este un metal foarte puternic, maleabil, ductil, lucios argintiu-gri. Proprietățile sale chimice și fizice sunt similare cu cele ale titanului. Zirconiul este extrem de rezistent la căldură și coroziune. Zirconiul este mai ușor decât oțelul, iar duritatea sa este similară cuprului.

Zirconiul este excelent pentru verighete, deoarece este durabil si are o rezistenta puternica la coroziune. Este non-toxic – atât de mult încât este adesea folosit în plombe și alte lucrări dentare – la fel este și un metal excelent pentru cei cu alergii sau piele sensibilă.


Zirconiul este numit pentru mineralul zircon, care a fost folosit ca o bijuterie de secole. Cele mai vechi minerale cunoscute au inclus jargon, jacinth și zambile, care sunt toate forme de zircon, al cărui nume chimic este silicat de zirconiu (ZrSiO4). Zirconii sunt menționați în Biblie. Erau una dintre cele douăsprezece pietre purtate de marii preoți ai lui Israel. Cristalele de zircon vin în multe culori, inclusiv verde, albastru, portocaliu, roșu și auriu. O legendă hindusă descrie o ofrandă făcută unui zeu antic sub forma unui copac încrustat cu bijuterii cu frunze verzi de zircon. Uneori apar ca pietre incolore, au o strălucire strălucitoare atunci cand sunt tăiate. Din acest motiv, pietrele au fost considerate pentru o lungă perioadă de timp a fi un tip moale de diamant. În Evul mediu, mulți oameni credeau că zirconiul ajută la somn, promovează bogăția și înțelepciunea și a alungat spiritele rele.


Zirconia este folosita pe scara larga in bijuterii ca un substitut pentru diamant. Zirconia cubică este zirconia în forma sa cristalină cubică, care nu apare în mod natural, prin urmare, trebuie sintetizată. Piatra rezultată este dură, măsurând 8.5 pe scala Mons (o scală de duritate minerală), fără cusur optic și incolor.

Produsele din zirconiu sunt caracterizate de proprietăți mecanice bune și stabilitate la temperaturi ridicate - poate rezista la temperaturi de 2750 ° C. Prezintă o rezistență termică și la coroziune puternică, inerție chimică și o calitate consistentă


  1. Marcasitul

Marcasitul mineral, uneori numit „pirit de fier alb”, este sulfură de fier (FeS2) cu structură de cristal orthorombic. Este sulfură de fier cu structură cristalină cubică.

În bijuteriile marcasite, pirita folosită ca piatră prețioasă se numește „marcasită” – adică bijuteriile marcasite sunt făcute din pirită, nu din marcasită minerală. Marcasitul în sens științific nu este folosit ca o bijuterie datorită fragilității sale. În Evul mediu târziu și în epoca modernă timpurie, cuvântul „marcasit” însemna toate sulfidele de fier în general, inclusiv atât pirita, cât și marcasita minerală


Strălucirea metalică a marcasitului a fost apreciată de numeroase civilizații încă din antichitate. Marcasitul este numit pentru termenul latin medieval "marcasita", un derivat al cuvântului arab "markaschatsa", care înseamnă "piatră de foc". Acest termen nu se referă la frumoasa strălucire metalică a marcasitului. Marcasitul poate de fapt să se aprindă atunci când este lovit cu fier sau cremene.

Incanii antici, grecii și egiptenii prețuiau marcasitul. Nu era neobișnuit să o vezi pe Cleopatra însăși împodobită cu pietre marcasite. Marcasitul a fost deosebit de popular în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea de bijuterii din Edwardian, când a fost cel mai frecvent tăiat în pietre mici și pus în argint 925. Perioada art Nouveau și Epoca de aur nu au fost timide în utilizarea marcasitului, creând adesea bijuterii cu pietre marcasite mici, alături de perle, diamante sau pietre viu colorate.


Marcasitul este o piatră prețioasă care necesită mai multă atenție la îngrijire și curățare decât altele. Pietrele marcasite se pot păta atunci când sunt expuse la umiditate ridicată, deci este mai bine să nu scufundați piatra în apă sau să folosiți soluții de curățare cu abur și metode de fierbere. Substanțele chimice dure pot plictisi strălucirea marcasitului.


  1. Coralul

Coralul este un animal nevertebrat, colonial cu tentacule și un schelet intern. Coralul cu tentaculele sale își poate chiar paraliza prada. Aceste mici animăluțe marine formează recife de corali și atoli. Scheletele acestora, denumite în română mărgean, sunt formate din carbonat de calciu (calcit), care de-a lungul multor ani capătă forme masive. Au de obicei culoarea roșie sau albă și nu au luciu pentru că suprafața lor este poroasă.

Coralii sunt maeștrii în a construi megapolisuri uriașe marine. În apele tropicale calde puțin adânci, ei formează veritabile păduri și oferă adăpost multor viețuitoare. Însă recifele de corali se formează în timp și au nevoie de secole pentru a forma habitate pline de o luxuriantă viață marină.

 


Iată care sunt semnificațiile coralilor în funcție de culoarea acestora:


Coralul alb – protejează în călătoriile pe mare, aduce armonia în familie și în relația de cuplu;

Coralul roz – facilitează îndrăgostirile platonice și legarea de prietenii;

Coralul roșu – stimulează creativitatea, pasiunea în cuplu, cheful de muncă, optimismul, și înțelepciunea. Coralul roșu mai este considerat piatra persoanelor născute în zodiile Scorpion și Capricorn. Aceste bijuterii din coral roșu sunt, de asemenea, recomandate persoanelor născute în zodia Pești pentru puterea sa vindecătoare.

Coralul negru – regele coralilor, absoarbe energiile negatve, conferă pace sufletească.


Coralul extras din recife este considerat o piatră semiprețioasă, de origine organică,  cu o duritate pe scara Mohs de doar 3, așadar este casantă, cu o suprafață poroasă și o structură cristalină triunghiulară.


De ce bijuterii cu coral?


Coralul este o piatră semiprețioasă cu origini organice, folosită pentru a ne reconecta cu natura și cu minunățiile vieții subacvatice misterioase. Mai este purtat pentru efectul său liniștitor de pace interioară.

Coralul era considerat un material organic pur din punct de vedere energetic  de către oamenii din trecut , atunci când e adus de valuri pe mal, fără a răni pe nimeni.


Bijuteriile din argint si coral


Bijuteriile din argint decorate cu coral sunt elegante si usor de asortat la orice tip de tinuta. Se potrivesc in special la o tinuta de zi, office, sau una lejera, de vacanta. In combinatie cu tinute de culoare alba sau in culori deschise va crea un contrast tonic, cu aer chic si rafinat.





Legenda și istoria coralului


În capodopera „Metamorfoze” a scriitorului latin Ovidius, se vorbește despre originea coralului în povestea despre Perseus și Andromeda. După ce o salvează pe Andromeda, Perseus lasă capul zeiței Medusa peste un strat de alge de mare, cu ochii în jos pentru a nu pune oamenii în pericol. Privirea ei a pietrificat algele de mare și astfel a luat naștere coralul.

Copiii din Roma Antică purtau coliere de coral pentru a îi proteja de răni, iar tradiția a durat pană în Evul Mediu. Tradiția persistă încă în Italia unde în mod particular coralul este folosit ca talisman pentru a ajuta în cazurile de infertilitate. A devenit un simbol al fertilității iar femeile poartă coral pentru a le ajuta să devină mame.

În China, coralul a fost folosit ca simbol al bogăției și al statutului ridicat.



Coralul este una dintre cele mai vechi pietre folosite pentru bijuterii și decorațiuni, alături de scoici.



Ce e util să știi despre bijuteriile cu coral:


Este o piatră sensibilă și se poate zgâria ușor.

E bine să îl ferești deci de abraziune, căldură, prea multe transporturi, sau produse cosmetic care îl pot decolora în timp.

Se poate curăța cu apă rece și usca pentru o perioadă scurtă de timp la soare.


Ce pietre semiprețioase se găsesc în România?



În țara noastră se găsesc o serie de pietre prețioase, însă nu diamante sau alte zăcăminte care să valoreze milioane de dolari.

Motivul este simplu: mineralele și pietrele prețioase nu se regăsesc în subsol ca și cum ar fi fost „aruncate” la întâmplare. Formarea acestora are la bază un proces geologic complex, care a fost studiat cu mare atenție de către oamenii de știință și de cercetători.


În Maramureş se regăsesc cele mai multe pietre prețioase: ametist, aur nativ, calcedonie, cuarț, calcit și calcopirită

La Roșia Montană și în regiunile învecinate se găsesc următoarele pietre prețioase: piroxenit, granat, magnetit, hematit.

În Munţii Metaliferi se găsește o piațră prețioasă destul de cunoscută. Este vorba de ametist, o varietate de cuarț violet-albăstrui. Zonele cele mai cunoscute de aici sunt Musariu, Valea Morii, Brădişor, Hondol şi Ormindea.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post